Història

Amb 60 anys d’història al seu darrere, el Restaurant Bilbao s’ha mantingut com un dels locals més reconeguts de la ruta gastronòmica de Barcelona. Distanciat de modes efímeres, aquest local manté viu l’esperit de sempre i ofereix una cuina tradicional però actual. No en va, Pere Valls Isart, propietari i ànima del Bilbao, recorda que la seva vida sempre ha estat vinculada al món de la restauració. La seva àvia i la seva mare havien estat cuineres.

“Durant molts anys la meva família va regentar la fonda que hi havia a Els Hostalets de Pierola, municipi d’on sóc originari. Anys abans la meva àvia ja havia gestionat el casino del poble”.

La família Valls-Isart va adquirir un local situat al carrer Perill del barri de Gràcia, on van decidir obrir un bar. Es tractava d’un negoci familiar que duien entre tots. Al cap d’uns anys, però, el Pere Valls va agafar el relleu generacional i, conscient de les possibilitats que tenia aquell negoci, va apostar per endinsar-se plenament en el terreny culinari.

“Des de la meva infantesa m’havia sentit atret per la gastronomia. Probablement per aquesta raó vaig adonar-me que calia anar una mica més enllà i que fóra bo i necessari que l’establiment s’obrís camí en aquest camp”.

El Bilbao ofereix una cuina tradicional i elaborada que, durant els primers 18 anys, es va sustentar en l’experiència i el saber fer de la mare del Pere Valls, fins que ell en va agafar les regnes.

“M’agrada molt cuinar i he gaudit molt durant el temps que m’hi he dedicat; però, a mesura que passen els anys, un necessita prendre’s les coses amb una mica més de calma. Per aquest motiu, des de fa 20 anys, a la nostra cuina hi treballa Jordi Olivet, un cuiner format a l’Escola de Restauració que ha comprès i ha mantingut viu l’esperit del Bilbao. És una persona jove, que amb empenta i professionalitat sap aportar tocs de modernitat sense apartar-se del caràcter tradicional dels nostres plats. Tanmateix, la resta de l'equip conjuga experiència i juventut per tal de garantir fidelitat i dinamisme."

Amb clients fidels que han fet del Bilbao el seu punt de reunió, i  altres que s’hi apropen atrets pel boca-orella, el Bilbao acull, sobretot, comensals que aprecien una bona cuina i un bon producte.