Gastronomia

La carta del Bilbao basada en clàssics imprescindibles i inamovibles porta anys delectant al comensal. Cada cert temps, però, Pere Valls sorprèn amb noves aportacions, plats que es renoven o creacions sorgides a partir dels productes de temporada.

“M’entusiasmen algunes receptes clàssiques de la gastronomia catalana, com és el cas de l’escudella i la carn d’olla –que mai deixaré d’oferir en temporada d’hivern–, els pèsols ofegats amb cansalada i botifarra negra, el trinxat o el capipota. També m’interessen altres plats tradicionals com la cua de bou al vi negre, el cabrit al forn, el turbot amb alls o el llamàntol a la planxa. Per altra banda, al Bilbao, també ens agrada aportar una espurna d’innovació a les nostres receptes, tot i que sempre hem fugit de combinacions indesxifrables”.
“Ens complau que el client pugui distingir cada un dels ingredients i ens dediquem a fer una cuina directa que no emmascara els productes essencials de qualsevol plat. Per aquest motiu, a la nostra carta hi trobareu: múrgules amb foie i tòfona, timbal de pop o ous ferrats amb foie i tòfona”. “També considero que el vi és indispensable per acompanyar un bon àpat i m’agrada tenir cura de la seva elecció”.

El Bilbao proposa una cuina de mercat tradicional amb tocs moderns, que es caracteritza per la utilització de productes frescos de proximitat que es compren diàriament a proveïdors locals.